У Швеції змонтували незвичайну лавку: роботи тривали сім років (фото)

Незвичайна лавка

65-метрова лава, розроблена місцевим бюро White Arkitekter, стала головним елементом ревіталізації центральної площі шведського міста Уппсала.

У 2011 році муніципалітет Уппсали – 150-тисячного міста, четвертого за розміром у Швеції, – провів конкурс проектів оновлення площі Форумторґет.

Міська влада прагнула привабити більше відвідувачів до Форумторґет і магазинів навколо неї, підсилити функцію площі як місця для зустрічей та спільного дозвілля, а також активізувати сполучення між різними частинами міста.

Проект-переможець передбачав три складові: довгу суцільну лаву-диван, мщення з темного граніту та подіум для сидіння, ігор та перформансів.

Будівельні роботи на площі тривали сім років.

Лаву зроблено зі сплаву скла і кварца на бетонному фундаменті. Окремі елементи виконано з латуні.

Висота сидіння та спинки варіюється, що підходить для людей різної статури і зросту. Спинка також має різний нахил – на окремих секціях лави можна розслабитися напівлежачи.

Вночі лава підсвічується зсередини – м’яке тепле світло проникає крізь напівпрозорий матеріал. Передбачено кілька схем підсвітки, зокрема такої, що імітує Північне сяйво.

Джерело: Хмарочос

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.